top of page

"DIT NOOIT MEER"

In de nacht van 30 op 31 mei 2016 wordt het Groenpark zwaar getroffen door het noodweer. Een ongeziene waterstroom loopt er ‘s nachts de huizen, kelders en tuinhuizen binnen in de Beuken-, Meelbessen-, Lorken-, Platanen- en Cipressenstraat. De Lorkenstraat wordt het zwaarst getroffen. Bewoners van zes woningen zitten in de smurrie, sommigen zelfs tot aan hun middel, en vluchten hun huis uit. Een gezin met een kindje staat op straat. Alleenstaanden zien het even niet meer zitten. Een ouder koppel is totaal van streek. Hulpdiensten worden overstelpt met noodoproepen... er moeten keuzes gemaakt worden. Het is chaos. Deze mensen hebben nood aan onderdak, droge en warme kledij, eten en drinken, troost en goede raad. Onze buren worden van het ene op het andere moment vluchtelingen... en het leven gaat verder.

Deze tegenslag heeft niet alleen een grote impact op het materiële, maar evenzeer op hun leven, op hun relatie. Solidariteit van buren is een riem onder het hart van de getroffen families. De spontane hulp van stad Roeselare is een zeer mooie geste. Samen zullen we ons moeten wapenen tegen de dreigende wateroverlast!

bottom of page