top of page

AED in het Groenpark

Deze week is bij WEFIDA bvba, Beukenstraat 1, een AED (automatische externe defibrillator) geplaatst, toestel dat eveneens beschikbaar is voor het Groenpark.

André Depla, zaakvoerder WEFIDA, heeft dit mogelijk gemaakt.

Waarom een AED?

Met een AED binnen handbereik hoeven omstanders niet te wachten tot een ambulance ter plaatse is. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal wanneer een slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest en dient er hierna snel gehandeld te worden. Zeker met de toegenomen verkeersdrukte komt het steeds vaker voor dat een ambulance op zijn vroegst na 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Voor het slachtoffer is het dan vaak te laat.

Nu met de AED bij WEFIDA bvba, kunt u deze direct inzetten en vergroot u de overlevingskansen van het slachtoffer van 2-5% naar maar liefst 90%.

Met ons buurtproject ‘HARTAANVAL? Uw buur is onderweg’ kregen meer dan vijftig buren, tijdens deze korte praktijkgerichte basiscursus reanimatie en gebruik van een AED-toestel, de basistechnieken onder de knie. Jullie buren kunnen kordaat optreden en de periode overbruggen tot professionele hulp ter plaatse is.

Aarzel niet om hun hulp te vragen!

bottom of page