top of page

Wijk sluit overstromende beek in de armen en maakt er een groene ader

Collievijverbeek veroorzaakte vroeger problemen, maar wijk werkt positief project uit

ROESELARE -

De bewoners van de wijk het Groenpark, die in het verleden al veel problemen kenden door de Collievijverbeek, willen de beek opwaarderen en werkten daarom een positief project uit. Dat startte deze week met het ophangen van nestkastjes langs de beek.

De ‘relatie’ tussen de bewoners van het Groenpark, de wijk tussen De Ruiter en de Westlaan, en de smalle Collievijverbeek die door de buurt kronkelt, was niet altijd goed. “In het verleden was de beek ons een doorn in het oog. Ze overstroomde enkele keren en de waterkwaliteit is echt slecht, waardoor recreatie niet mogelijk is. De beek stroomt wat troosteloos door het Groenpark”, zegt Thierry Bouckenooghe van de wijk.

De plaatselijke inwoners willen het pad dat naast de beek loopt en de omgeving van de waterloop nu upgraden met enkele kleine ingrepen. “Ja, de beek heeft al voor problemen veroorzaakt, maar waarom zouden we er geen positief verhaal rond bouwen?”, vraagt Bouckenooghe. De buurtbewoners werkten samen het project Collievlinderpad uit waarvan de eerste stappen deze week werden gezet.

bottom of page