top of page

Actie 'Vlinderstruik'


Het Groenpark wil vlinders onder de aandacht brengen. De natuurlijke biotoop van heel wat soorten staat immers onder druk. We willen alle bewoners betrekken bij ons project. Het Collievlinderpad is nu al een pad met een verhaal, een verhaal van geduld en doorzettingsvermogen. Een gedeelte van het toegekende bedrag van €1.000 willen we spenderen aan de aankoop van vlinderstruiken, die we gratis gaan verdelen onder de bewoners van het Groenpark. Per woning kan je gratis één vlinderstruik bekomen om te planten in je tuin of voortuin. De plant wordt vlinderstruik genoemd omdat hij veel vlinders aantrekt en bloeit van juli tot september. De struik kan zo'n drie meter hoog worden en bestaat in verschillende kleuren; lichtpaars, donkerpaars, roze en wit.


De vlinderstruiken kun je bestellen op de bewonersvergadering van zaterdag 19 januari 2019 ‘Dromen met de buurt’.


Op de aanplantdag, ergens halfweg maart, worden de vlinderstruiken bedeeld.

bottom of page