top of page

Lenteschoonmaak in het groenpark


We hadden onze begeleidende tekst reeds klaar:

Groenpark zit zonder zwerfvuil ! Hier worden we wel erg vrolijk van. Vorig jaar nog 8 zakken van om en bij de 9 kilo. De ene wat zwaarder, de andere wat lichter. Een autoband. Een wc-pot. Een condoom. En de gebruikelijke blikjes en flesjes. 19 Mooimakers hebben vandaag slechts 2 zakken gesprokkeld in de straten, wandelpaden, groenzones en langs de beek in het Groenpark. Lachende gezichten. Gonzend enthousiasme. Zouden we vooruitgang boeken of is het een illusie, een onmogelijke droom ?

Het is bij een illusie gebleven. Een onmogelijke droom ? 10 zakken van om en bij de 8 kilo. De ene wat zwaarder, de andere wat lichter. Een eiken balk. Twee paletten. Witte bonen in tomatensaus. En de gebruikelijke blikjes, flesjes en bouwafval. Dat is wat we vandaag met 19 Mooimakers hebben gesprokkeld in de straten, wandelpaden, groenzones en langs de beek in het Groenpark. Zo veel troep op zo'n beperkte oppervlakte in zo'n mooie wijk... ?

bottom of page