top of page

Help onze nieuwe bomen door de droge periode


Het heeft al een hele tijd niet geregend en er zal ook niet direct veel regen vallen. Dat is goed nieuws voor wie graag buiten is, maar minder goed voor onze nieuwe bomen. De nieuw aangeplante bomen hebben voldoende water nodig om te ontwikkelen.

Help je een handje?

Help onze bomen om te overleven Nieuw aangeplante bomen moeten regelmatig kleine hoeveelheden water krijgen. Beter niet een grote hoeveelheid water ineens. De Groendienst geeft water aan de nieuwe bomen in volledige straten en daar waar er veel samen aangeplant zijn. Het is echter onmogelijk om alle nieuwe aangeplante bomen regelmatig water te geven. Vandaar een warme oproep aan buurtbewoners om de nieuwe boom in hun straat af en toe water te geven.

Alvast hartelijk bedankt om je steentje bij te dragen.

Regelmatig kleine hoeveelheden water In droge periodes kan de wortelkluit van jonge bomen al na enkele dagen volledig droog zijn. Als je ze regelmatig kleine hoeveelheden water geeft, dan vermijd je dat de wortelkluit helemaal uitdroogt. De bodem moet tot op een 10-tal cm onder het oppervlak min of meer vochtig zijn. Dat lukt best met kleine hoeveelheden water kort na elkaar en reken op minimaal 2 tot 5 emmers water per boom. Het water krijgt zo voldoende tijd om in de bodem te dringen en zo krijgt de boom geen zuurstoftekort.

bottom of page