top of page

ONTDEK NATUUR IN GROENPARK


Het wijkcomité Groenpark heeft vlinders in de buik. ‘t Is te zeggen, de Groenparkers hebben een grote voorliefde voor natuur. De straten van de wijk zijn genoemd naar bomen, madeliefjes en paardenbloemen mogen er groeien in het gazon van de groenzone, tijdens een recente aanplant koos de wijk voor vlinderstruiken, knotwilgen worden er gekoesterd en er zijn plannen voor een vlinderpad langs de Collievijverbeek. Deze voorliefde wil de wijk graag delen met jou en daarom nodigt ze je van harte uit. Op zaterdag 15 juni is iedereen welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. Onze groene mat in de Meelbessenstraat langs het Collievlinderpad is de place-to-be: dé gezellige ontmoetingsplaats met de natuur bij een drankje, een stukje taart, muziek, kindervertier en… op het programma: workshop insectenhotel, kleuren, creatief met klei op boomschors, bloempotten pimpen, compostmobiel, yoga in de natuur, explotheek, geleide wandeling en uiteraard de doorlopende mogelijkheid om de vele creatieve standen van o.a. Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), Natuurpunt Mandelstreke, Vlaco (Vlaamse Compostorganisatie), Stad-Land-schap, MIROM (Milieuzorg Roeselare en Menen), Stad Roeselare en Wijkwerking Groenpark Roeselare vzw te bezoeken. Je vlindert toch ook eens langs ?

bottom of page