top of page

Het warmste wijkfeest van 2019


REUSachtig Groenpark - Het warmste wijkfeest van 2019 Zaterdag 24 & zondag 25 augustus

Bij Hendrika ontsproot vorig jaar het idee, waarom niet eens met een reus in zee. En zo geschiedde. Creatief zoals we zijn, zijn we gestart met het schrijven van een verhaal over onze reus. Het is een parodie geworden op onze ontembare Collievijverbeek.

“’t Vertellement van Reus Collie von Babiele en Stoer’n Etienne” Drie eeuwen geleden stond langs de baan van Roeselare naar Ieper, een kwartier wandelen van de kerk waar nu het Groenpark is, een grote Villa Urbana met wel drie verdiepingen en een grote vijver. Hèt verblijf van reus Collie von Babiele. De villa was omringd door een wiegewaggend groen park, vol met reuzenberenklauwen waarvan Reus Collie von Babiele brandewijn maakte en van de zaadjes aperitiefhapjes. Reus Collie von Babiele was heer en meester geweest in de streek maar een overdaad aan brandewijn werd haar fataal...

Benieuwd hoe het verder gaat? Het volledige verhaal kun je zondag nalezen op de onderleggers aan tafel.

bottom of page