top of page

51 Groenparkers zijn er klaar voor


Een bijzonder enthousiaste expert in de reanimatie, urgentieverpleegkundige Lore Deroo, wist ons gisteren in een losse sfeer een refresh les te geven in levensreddende handelingen.


De automatische externe defibrillator of AED kan overlevingskansen na een hartstilstand vergroten. Daarom hangt op een aantal strategische plaatsen zo’n toestel. De AED is draagbaar en is in principe gemakkelijk te hanteren. Het toestel vertelt je gewoon zelf wat je moet doen. Een AED vervangt reanimatie niet, maar verhoogt de overlevingskansen van het slachtoffer.

AED-toestel in het Groenpark bij WEFIDA bvba, Beukenstraat 1

AED-toestellen die eigendom zijn van de stad in onze omgeving

Kerelsplein, Aciastraat 6

Wijkhuis 't Schuurtje, Klokke-Roelandstraat 38b

Rista De Ruiter, Piljoenstraat 68

‘Hartaanval? Uw buur is onderweg’ kadert in ons totaalproject ‘Solidariteit 31/5’, een soort rampenplan op maat van de wijk. Jullie buren kunnen kordaat optreden en de periode overbruggen tot professionele hulp ter plaatse is. Aarzel niet om hun hulp te vragen!

bottom of page