top of page

Petanque – de sport met ballen


In het Groenpark zijn vandaag werken gestart in de Cipressenstraat. In opdracht van stad Roeselare worden er twee petanquebanen aangelegd. De werken zullen klaar zijn tegen kerst.

Dit alles kadert in ons project ‘Als seconden te traag tikken...’. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem en deze sport kan door zijn laagdrempeligheid en toegankelijkheid een mooie rol vervullen. Van zodra de weersomstandigheden het toelaten gaan we de iets sportieve toer op. In samenwerking met een petanqueclub zullen we een initiatie petanque organiseren. Eerst een degelijke uitleg over het spel en de technieken daarna worden er toernooitjes gespeeld. Dit alles onder begeleiding van gediplomeerde trainers en topspelers. Groenparkers die niet deelnemen aan het spel zullen welkom zijn als supporter, toeschouwer of gewoon voor een babbeltje op ons gelegenheidsterras.


bottom of page