top of page

45 jaar Groenpark Roeselare45 jaar Groenpark in 2020, dit willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Verbondenheid dragen wij hoog in het vaandel en met kunst willen we die verbondenheid uitstralen. De blikvanger, voor 45 jaar buurtwerking in het Groenpark, wordt ‘Kunst op Stap’


Kunst kent geen beperking Met ons project willen we dat meer mensen met een beperking de kans krijgen om te exposeren. Ons doel is om deze kunstenaars de gelegenheid te geven om zonder vooroordelen beoordeeld te worden. We kunnen niet van ieder mens een ster maken, maar we kunnen iedereen wel op zijn of haar eigen manier laten schitteren!


Kids Art We willen dat meer kinderen en jongeren die kunst creëren de spannende maar boeiende mogelijkheid krijgen om naar buiten te treden. We lenen graag een stukje van onze rustige en groene wijk om hun kunstwerken te tonen aan een breder publiek. Kunst brengt verbeelding en verbinding in de wijk.


Samen Kunst Maken Buren bedenken en ontwikkelen een thema en gaan samen met de creatieve kracht van een kunstenaar aan de slag. Ontmoetingen ontstaan tussen buren en de buurt wordt met hun kunstwerk een fijnere plek voor iedereen.


‘Kunst kent geen beperking’, ‘Kids art’ en ‘Samen kunst maken’ zorgen straks voor leuke creaties en kleurrijke verrassingen langs het Collievlinderpad, de aanzet van ‘Kunst Op Stap’. De kunstwerken blijven er voor een bepaalde tijd staan, om dan ‘Op Stap’ te gaan naar een andere buurt, die meestapt in dit warme verhaal. Bij elke verhuis plaatst een volgende kunstenaar een nieuw werk.


Een eigen museum Wat ons project nog unieker zou kunnen maken is een ‘internetmuseum’. Dat zou inhouden dat van alle kunstenaars hun creatie en de locatie ervan online worden geplaatst. We denken hierbij aan de site van stad Roeselare.


Met ‘Kunst Op Stap’ streven we naar wederzijdse betrokkenheid en hopen zo dat er een unieke band tot stand mag komen.


Stap je mee in ons verhaal? > thierry.bouckenooghe@telenet.be

bottom of page