top of page

Gedachtenbundel GROENPARK-20


Het coronavirus slingert onze samenleving in een onzekere tijd en is hard op weg om een eenzaamheidsvirus te worden.

Het is dan ook belangrijk om in deze tijd betekenisvol contact te houden met elkaar. Op onze zoektocht groeide het idee om met de Groenparkers samen een gedachtenbundel te maken: “GROENPARK-20”, als opsteker in tijden van COVID-19.

Deze bizarre tijd waarin iedereen toch erg op zichzelf en zijn familie is aangewezen, leende naar ons idee goed om deze actie op te zetten. We riepen alle buurtbewoners, van leerling tot bediende tot gepensioneerde op om eens een gedicht, een mop, een citaat, een gedachte, karamelleverzen, een kort verhaal of eender wat te schrijven, een tekening of een cartoon te maken. Het hoefde niet persé over corona te gaan.

Woorden zijn de kleren van de gedachten. Het was een hele kunst en soms was er ook moed voor nodig om zover te komen dat ze “gevoelens” en “gedachten” op papier zetten. We lieten hen vrij om te schrijven en te tekenen wat hen op dat moment bezig hield, elk met hun eigen talenten en vaardigheden.

In deze gedachtenbundel leven vreugde en verdriet in moeilijke en fijne momenten met elkaar samen. Het unieke bundel vergezeld van een mooie roos, de bloem van de passie, bezorgen de straatverantwoordelijken op 2 juli vanaf 17 uur aan de Groenparkers. Een enige manier om hen te bedanken voor hun fantastische burgerzin tijdens de huidige coronacrisis.

bottom of page