top of page

Aandacht voor onze buren is van groot belang

Vandaag volgen we angstvallig de actualiteit. De viroloog heeft veel invloed en we luisteren naar zijn advies. Hij heeft het voornamelijk over de ontwikkeling van het virus en drukt zich uit in cijfers. Maar daarnaast heeft hij oog voor het mentaal welbevinden en vertelt hij op TV dat men ook kan sterven van eenzaamheid.

Er is een uitgesproken verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn. Er zijn alleenstaanden die perfect gelukkig zijn. De happy single bestaat. Eenzaamheid daarentegen is een heimelijk ding, je merkt het niet. Of je nu een wederhelft hebt en kinderen of vrijgezel bent, eenzaamheid kan bij iedereen de kop opsteken en is op lange termijn schadelijk voor je gezondheid.

Corona maakt het ons moeilijk elkaar fysiek te zien en dan valt er heel wat weg. De kleinkinderen knuffelen gaat niet meer. Geen onverwachte bezoekjes met een hapje en een drankje. Geen wijkfeest waar je even aan niets hoeft te denken en lekker kan genieten. Geen ...

Je hebt niets voor niets. Als je iets wil bereiken, dan moet je daar zelf iets aan doen. Je kan je laten helpen door anderen, maar uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor je eigen geluk. En als je eenzaam en ongelukkig bent, maar je volgt elke dag dezelfde routine, hoe kan er dan iets veranderen? “Sociaal contact” komt niet aanbellen aan je voordeur.

Met buurTime wil de wijkwerking een zetje geven. We nodigen alle Groenparkers elke eerste zondag van de maand uit om hun buren eens te ontmoeten, en wat te palaveren over ...

We respecteren de veiligheidsmaatregelen en een hapje en een drankje kan nog niet. Iedereen is verplicht de hele tijd een mondmasker te dragen. Buren die ziek zijn of in de laatste zeven dagen COVID-19-symptomen vertoonden zijn niet toegelaten. We zijn ook verplicht ervoor te zorgen dat we weten wie er precies aan deelgenomen heeft.

bottom of page