top of page

Plukgeluk GroenparkHeb je zin om naar buiten te gaan, wat leuks en creatiefs te doen? Je weer even kind te voelen? Of juist met je kind te doen? Pluk je eigen fruit, kruiden en bloemen straks in ‘Plukgeluk Groenpark’. Of je het nu doet met de kleintjes, een vriendin of als date: samen fruit, bloemen en kruiden plukken is áltijd een feestje.


Groenparkers dienden binnen de burgerbegroting een idee in om een pluktuintje aan te leggen nabij het petanqueveld in de Cipressenstraat. Dit idee werd verkozen om uit te voeren. Daarop staken ze met de stad de hoofden bij elkaar. Het ontwerp is klaar.


Op zaterdag 29 oktober om 9 uur staken de kinderen, de bewoners - met de hulp van Stad Roeselare - zelf de handen uit de mouwen. In ‘Plukgeluk Groenpark’ komt een bijenhotel, er zullen kruiden gekweekt worden en ze gaan ook voor bomen, bloemen- en fruitbakken. Een kunstwerk maakt het geheel af. Voor kinderen uit de buurt komt er een speciale plantenbak beschikbaar waarbij een plukcoach komt helpen om plukfruit te kweken. Ze doen het samen, ook de apero om 11 uur.


Plukgeluk Groenpark is niet bedoeld om nuttig te zijn. Hij dient om er plezier aan te hebben. Het wordt echt een plek van de buurt. Het zijn de wijkbewoners zelf die de grond netjes houden, zwerfvuil opruimen, struiken planten en bloemen zaaien. De stad neemt drie keer per jaar het snoeiwerk op zich.


bottom of page