top of page

Projectvoorstel BURGERBEGROTING


Gratis fruit, kruiden en bloemen plukken in Groenpark, hoe cool is dat? Dat kan dus gewoon in "Plukgeluk Groenpark". Heb je zin om naar buiten te gaan, wat leuks en creatiefs te doen? Je weer even kind te voelen? Of juist met je kind te doen? Pluk je eigen fruit, kruiden en bloemen in “Plukgeluk Groenpark”. Of je het nu doet met de kleintjes, een vriendin of als date: samen fruit, bloemen en kruiden plukken is áltijd een feestje.


We doen het samen. Het ontwerpen van een groene plek doen we mét de buurt. Bij de inrichting steken de kinderen, de bewoners - met de hulp van Stad Roeselare en BuSO Onze Jeugd - zelf de handen uit de mouwen. Zo wordt het echt een plek van de buurt. Een plek die gebruikt wordt en waarbij iedereen zich zo betrokken voelt dat ook een deel van het onderhoud door de bewoners zelf gebeurt.


Het zijn de wijkbewoners zelf die de grond netjes houden, zwerfvuil opruimen, struiken planten en bloemen zaaien. De buurt staat in voor het onderhoud, de stad neemt drie keer per jaar het snoeiwerk op zich. In “Plukgeluk Groenpark” komt ook een bijenhotel, er worden kruiden gekweekt en we hebben ook bomen, bloemen- en fruitbakken. Een kunstwerk maakt het geheel af. We hopen nu al dat mensen er 's avonds verzamelen om de planten water te geven, wat te wieden of samen een apero te drinken. Voor kinderen uit de buurt komt er een speciale plantenbak beschikbaar waarbij een plukcoach komt helpen om plukfruit te kweken.


> lees meer


bottom of page