top of page

SAMEN VEILIG MET WABP GROENPARKNa eerdere en recente verdachte gedragingen gaan we ervan uit: wie in het Groenpark woont moet zich veilig voelen. In zijn huis, in zijn buurt en op straat. Een veilig thuis kunt u zelf creëren. Door uw huis inbraakbestendig te maken, maar ook door samenwerking te zoeken met uw buren.


In steeds meer wijken staan buurtbewoners met elkaar in contact via een WhatsAppgroep. Als iemand iets signaleert in de buurt wat vragen oproept dan kunnen ze heel makkelijk en snel een berichtje sturen via de mobiele telefoon. Iedereen die lid is van de WhatsAppgroep kan dit dan direct lezen. Als er een incident is in de ene straat, kunnen buurtbewoners in een andere straat extra waakzaam zijn. Door middel van WhatsApp kan men aan elkaar laten weten dat 112 al gebeld is, zo wordt een hausse aan meldingen bij het alarmnummer voorkomen.


Spoedeisende meldingen kunnen berichten zijn over een:

Verdachte personen in de wijk

Vermiste personen zoals kind of oudere (vermissing van huisdieren valt hier niet onder, dit kan gedaan worden via social media)

Brand, gaslek, ontploffing

Diefstal of inbraak

Beroving, bedreiging, aanranding en geweldpleging

Doorrijden na een aanrijding en/of gewonden

Medische noodsituaties, EHBO, reanimatie / AED verzoeken

Mishandeling

Ontvoering of een poging tot ontvoeringWHATSAPP BUURTPREVENTIE (WABP) van start in Groenpark

De buurtbewoners zullen via de online applicatie WhatsApp elkaar op de hoogte houden als er zich verdachte zaken voordoen. Het is de geknipte manier om samen met de buren een oogje in het zeil te houden. Een vroegtijdige alarmering in de wijk kan veel verschil maken op vlak van veiligheid. De politie krijgt er extra ogen en oren bij, verdachte situaties worden sneller gemeld en het vergroot ook de sociale cohesie in de wijk. Uiteraard mag de WhatsApp-groep niet gebruikt worden om over koetjes en kalfjes te praten, daar hebben we Hoplr voor in de wijk. De afspraak is ook dat eerst de politie wordt gealarmeerd.


Laat het ons weten als je wenst aan te sluiten bij de groep > groenpark.roeselare@gmail.com


Team Groenpark

Comments


bottom of page